مجله صنعتی

مجله ای در مورد صنعت های مختلف

مجله صنعتی

مجله ای در مورد صنعت های مختلف

این مجله مطالب و مقالات را در مورد صنعت با شما به اشتراک می گذارد

  • ۰
  • ۰

پتینه کاری دیوار منزل

پتینه کاری چیست، از مدل ها تا نحوه اجرای پتینه در ساختمان

در این مقاله قصد داریم که به نکات کاربردی و مهمی درباره هنر پتینه کاری و انواع آن و اینکه در چه جاهایی کاربرد دارد بپردازیم. به طور کلی اگر در حال بازسازی، طراحی داخلی و یا تغییر دکوراسیون منزل یا محل کار خود هستید و یا می خواهید که تغییراتی در ظاهر وسایل منزلتان به وجود آورید، آشنایی با پتینه کاری می تواند برایتان مفید باشد. پس اگر در این باره چیزی نمی دانید و یا به هر دلیلی فکر می کنید که خواندن این مطلب برایتان مفید است، پیشنهاد می کنیم که خواندن این مقاله را از دست ندهید.

پتینه کاری چیست؟

پتینه نامی ست که بر روی حالت سبز رنگ خوردگی، کهنگی و زنگ زدگی بر روی فلز مس یا سایر فلزات، چوب و یا سنگ می گذارند. پتینه کاری را می توان یکی از تکنیک های نقاشی دانست. هنری که حالت های کهنگی و خوردگی را به کمک رنگ های متنوع و تکنیک های خاص بر روی اشیاء مختلف شبیه سازی و خلق می کند. استفاده از تکنیک پتینه کاری جلوه ی بصری بسیار زیادی دارد و اغلب توجه همه را به خود جلب می کند. پتینه کاری در ساختمان را نیز به نوعی می توان یکی از تکنیک های نقاشی ساختمان  دانست؛ اما کاربردهای آن در واقع فراتر از نقاشی ساختمان می باشد. به عنوان مثال در پتینه کاری بر خلاف نقاشی، علاوه بر تغییر رنگ سقف، درب و یا دیوار ساختمان می توانیم بافت ظاهری آن ها را نیز تغییر دهیم.

پتینه کاری به دلیل مزیت هایی که دارد معمولا افراد زیادی را به خود جذب می کند. به عنوان مثال اگر نمونه های اجرا شده ی پتینه کاری را ببینید متوجه خواهید شد که تا چه اندازه نسبت به رنگ و سایر دیوارپوش ها هنری تر و دلنشین تر هستند. اجرای آن بر روی همه سطوح از جمله دیوارها، سقف، ستون  و حتی سطوح چوبی و فلزی نیز ممکن می باشد. علاوه بر این به دلیل بافت های ریز و درشت و بسیار جذابی که در کارهای پتینه کاری وجود دارد، به خوبی می تواند خوردگی ها و ترک های دیوار را بپوشاند. همچنین پتینه کاری ماندگاری بسیار بالایی دارد و قابل شستشو و ترمیم نیز می باشد. با این وجود به دلیل بالا بودن نسبی قیمت پتینه کاری نسبت به سایر دیوارپوش ها، اغلب به عنوان یک عنصری دکوراتیو در بخش کوچکی از فضا مورد استفاده قرار می گیرد. شاید  بد نباشد به این نکته نیز اشاره کنیم که به طور کلی پتینه کاری به دلیل اینکه اغلب طرحدار و دارای بافت می باشد، اجرای آن در کل فضا و یا به مقدار زیاد اصلا توصیه نمی شود؛ بلکه اتفاقا اگر در فضاهای خاص و مناسب اجرا شود جلوه ی بسیار بیشتری خواهد داشت.

انواع مدل پتینه کاری

تکنیک های مختلف اجرای پتینه منجر به وجود انواع مدلهای پتینه کاری شده است. مدل های مختلف توجه به سلیقه مشتری و سبک طراحی و دیزاین فضای مورد نظر مورد استفاده قرار می گیرند. پتینه طرح آجر، پتینه طرح سنگ، پتینه طرح بتن، پتینه طرح چوب، پتینه طرح ترک، پتینه طرح سنگ مرمر، پتینه طرح کاهگل، پتینه طرح چرم، پتینه طرح ابر و باد، پتینه طرح گل، پتینه فرشته، پتینه موتیف که ترکیبی از طلاکاری است، پتینه طرح سنگ نما، پتینه ورق طلا و همچنین طرح های مختلف پتینه برجسته از جمله نمونه هایی از انواع مدل پتینه می باشند که بسیار پرکاربرد، زیبا و پرطرفدار هستند.

پتینه کاری در چه مکان هایی کاربرد دارد؟

استفاده از هنر پتینه کاری به دلیل تنوع بسیار گسترده ای که دارد تقریبا در همه جا کاربرد دارد. امروزه اغلب کسانی که به هر نوعی درگیر بازسازی و یا طراحی داخلی و تغییر دکوراسیون می باشند به سراغ پتینه کاری هم می روند. پتینه کاری ساختمان، پتینه کاری روی دیوار، پتینه سقف، پتینه گچبری، پتینه روی ام دی اف، پتینه روی شیشه، پتینه روی چوب و حتی پتینه کاری روی مبل از جمله کاربردهای گسترده ی هنر پتینه‌کاری هستند. به طور کلی به دلیل قابلیت اجرای پتینه‌کاری بر روی همه ی سطوح و همچنین به دلیل امکان اجرای انواع ایده های شخصی و غیر تکراری در پتینه کاری، دامنه ی کاربردهای این هنر بسیار گسترده شده است.

منبع : پتینه کاری ساختمان چیست؟


نظرات (۱)

مجموعه ی هنر ایرانی
خدمات پتینه کاری:
https://honare-irani.com/post/16/%D9%BE%D8%AA%DB%8C%D9%86%D9%87-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D8%9F

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی