مجله صنعتی

مجله ای در مورد صنعت های مختلف

مجله صنعتی

مجله ای در مورد صنعت های مختلف

این مجله مطالب و مقالات را در مورد صنعت با شما به اشتراک می گذارد

  • ۰
  • ۰

File:Concrete290.jpg

بتن ماده ای ترکیبی است که در حالت عادی به صورت روان می باشد اما با گذشت زمان سخت شده و به جسمی مقاوم و محکم تبدیل می گردد. بتن از نظر نوع موادی که در ساخت آن به کار رفته دارای انواع گوناکون است و با توجه به مکان و استحکام مورد نظر مورد استفاده قرار می گیرد. انتخاب نوع بتن بر اساس ویژگی هایی نظیر دوام، مقاومت گرمایی و شیمیایی، چگالی و کاربرد انجام می شود و برای هر سازه متفاوت، نوع خاصی از بتن به کار می رود.

در حال حاضر بتن نه تنها در مرحله سفت کاری ساختمان به صورت انواع بلوک بتنی و دال بتنی کاربرد دارد بلکه به عنوان متریالی مقاوم برای پوشش کف، دیوار و نمای خارجی ساختمان نیز مورد استفاده قرار می گیرد. بتنی که برای نمای ساختمان انتخاب می شود بتن اکسپوز نامیده می شود. لازم به ذکر است که بتن به عنوان ماده ای قابل بازیافت مجدداً قابل استفاده برای مصارف گوناگون است.

بتن بازیافتی در صنعت ساخت و ساز برای اجرای فونداسیون، در حوزه شهرسازی برای پوشش پیاده روها و در حوزه طراحی داخلی و محوطه سازی برای ساخت المان های دکوراتیو استفاده می شود.

آشنایی با برخی مفاهیم مرتبط با بتن
در ابتدا بهتر است در مورد برخی مفاهیم مرتبط با بتن آشنایی پیدا کنیم. در ادامه به معرفی برخی از این مفاهیم می پردازیم.

خزش بتن
به تغییر شکل سازه بتنی در اثر نیروی اعمال شده، خزش در بتن گفته می شود. عواملی چون سن بتن، سنگدانه ها و نسبت های استفاده از متریال در مخلوط بتن می تواند بر این امر تاثیرگذار باشد.

بتن کرمو
پدیده بتن کرمو با نام های شن نما شدن بتن و لانه زنبوری شدن بتن نیز شناخته می شود. با بروز این پدیده، ذرات درشت بدون این که فضای میان آن ها از ملات کافی برخوردار باشد، در کنار یکدیگر دیده می شوند. از عوارض بروز این پدیده می توان به ایجاد منظره نامطلوب، کاهش مقاومت فشاری بتن، پایین آمدن دوام و طول عمر بتن و غیره اشاره کرد.

بتن پیش تنیده
پیش تنیدگی شامل یک تنش ثابت می باشد که که بر اثر آن مقداری از بارهای مرده و زنده در آن خنثی می شود. همین امر باعث بالا بردن مقاومت باربری آن می شود.

اسپیسر بتن
اسپیسر بتن نمونه ای از جدیدترین انواع اسپیسرها می باشد که از مقاومت فشاری بالایی برخوردار بوده و در افزایش طول عمر سازه های بتنی تاثیرگذار می باشد.

عیار بتن
عیار بتن به میزان ملات یا سیمان استفاده شده در واحد حجم گفته می شود.

پرایمر بتن
پرایمر بتن نوعی ماده چسبناک است که از سازه های بتنی در شرایط محیطی مختلف و در برابر واکنش های شیمیایی محافظت می کند.

آب بندی بتن
از آن جایی که احتمال قرار گرفتن سازه های بتنی در برابر آب یا مواد شیمیایی زیاد می باشد، آب بندی آن از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. برای مثال آب بندی مخازن بتنی از نکات بسیار مهمی است که باید به آن توجه داشت. آب بندی بتن با استفاده از عایق اکریلیک تک جزئی و دو جزئی، عایق الاستومری یک جزئی و پودر پلیمری صورت می گیرد.

الیاف بتن
در ساخت بتن مسلح از الیاف بتن استفاده می شود. استفاده از الیاف بتن باعث افزایش مقاومت کششی بتن می شود. هم چنین از ترک خوردگی بتن جلوگیری به عمل می آورد.

آزمایشگاه بتن
آزمایشگاه بتن مکانی است که به افراد در جهت ساخت بتن برای رسیدن به مقاومت دلخواه و شرایط مورد نظر کمک می کند. برای مثال از جمله آزمایش بتن که می توان در آزمایشگاه بتن اجرا کرد، آزمایش التراسونیک بتن می باشد. انجام این آزمایش به واسطه ایجاد طرح مقاوم سازی بتن صورت گرفته و با ارائه مقاومت نسبی به کارشناسان در این زمینه کمک می کند.

ژل میکرو سیلیس بتن
استفاده از ژل میکروسیلیس در ساخت بتن هایی با مقاومت بالا صورت می گیرد. هم چنین استفاده از آن باعث می شود مقاومت کششی بتن نیز افزایش یابد.

  • ۹۹/۰۶/۱۱
  • آرش صالحی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی